maanantai 8. elokuuta 2016

Tohveleissa Pariisia ja patjakangasta

Tein jokin aika sitten Summer feet -kesätohvelit, jotka ovat jo saaneet pintaansa hiukan uutta, tummempaa värisävyä. Hiukan hiostaviksi ne osoittautuivat pohjan tukena olevan muovitetun huopakankaan ansiosta. Piti siis tehdä hiukan hengittävämmät tohvelit eli portugaliksi pantufas tai chinelos.

Pohjamateriaaliksi valikoitui jälleen vanhojen farkkujen lahje, jonka väliin leikkasin kaksin kerroin tavallista huopakangasta. Päällisen kanssa piti tuumia tovi kangashyllykön luona. Kukkaa, ruutua, raitaa? Äh, tylsää! Käsiin osui palanen Pariisiaiheista kangasta, josta olen jo ommellut kaikkea tätä. Ja ovat kaikki muuten yhä käytössä.

Kätösessä oli siis Pariisi-kangasta, ja mietin että
tuleeko siitä ihan pöhköt tohvelit. Silleen kaikkea muuta kuin chic. Joo, tulee! Leikkasin päällistä varten palaset, joissa näkyy siniset rättisitikat ja vuoren vaaleasta puuvillasta. Olkoon nämä sitikat nyt sitten minun viidenkympin villitykseni, sillä moottoripyörää tuskin hankin.

Tuli näistä sittenkin aika chic. No, ei se mitään.

Muutoin tohvelit on tehty ihan samalla periaatteella kuin Summer feetit ja Travelling feet -tohvelit. Jotka eivät vielä ole päässeet matkalle.

Koska matkatohvelit ovat kuitenkin olleet käytössä ja keränneet ansiokkaasti lattioilla lojuvaa koirankarvaa, tuli tarpeelliseksi tehdä uudet matkatohvelit, sillä olen ensi viikolla lähdössä Suomeen. Ei kun taas kangashyllykön luo.

Ei farkkua tällä kertaa. Alkavat lahjepalat käydä vähiin ja josko vielä tekisi Isännälle toiset tohvelit, sillä hän on niin tykästynyt omiinsa. Sanoo, että on kuin kävelisi paljain jaloin. Kaivelin siis pinkasta tukevaa vaaleaa huonekalukangasta. Päälliseksi nyt patjaraitaa, kangaspalan olen ostanut joskus porvoolaiselta kirpputorilta. Pepitaruutuinen vuorikangas on ohutta puuvillaa ja ystävältä saatu palanen. Pohjan väliin taas huopaa.

Reuna on jälleen vahvistettu vähän vahvemmalla siksakilla. Painoa tohveleilla on 74 g, ja ne saa
kätevästi pakattua matkalaukkuun kun ne laittaa sisäkkäin littanaan.

Nämä ovat nyt "tukka nutturalla olevan vanhanpiian" tyyliin. Sopivat muuten myös hyvin mummon räsymattojen sävyihin.

Tohveleita olisi kiva ommella enemmänkin, mutta mitä niillä kaikilla sitten teen?

P.S. Portugalissa palaa, ja ilma alkaa meilläkin päin olla sakea savusta. Helteellä ja sateettomuudella on ikävä varjopuolensa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti