sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Kotitekoiset (helpot) nougatkonvehdit

Paniikki paniikki paniikki? Joulu kohta ovella, ja vielä ei ole lahjaa sille rakkaalle kumminkaimalle tai lempitädille, jolla on kaikkea kaksin verroin – kotona ja kesähuvilalla? Ei enää yhtään tuikkulyhtyä, maljakkoa tai kaulahuivia lisää, mutta jotenkin haluat jouluna muistaa häntä.

Tee kotitekoisia suklaakonvehteja. Sekoittele ainekset lämpimin ajatuksin, kaatele muotteihin, pakkaa valmiit konvehdit pieneen koriin tai vaikkapa kullanväriselle kertakäyttölautaselle, ja pyörittele sellofaaniin. Konvehdit kestävät nopean postituksenkin kunhan pakkaat ne niin, etteivät pääse putoilemaan vuoistaan.

Tee ne näin:

Rouhi suklaa, niin se sulaa helpommin.
Käytä jämäkkää veistä.
Oheinen pikkuveitsi Ikeasta
Kotitekoiset nougatkonvehdit (n. 12 kpl)

n. 75 g taloussuklaata tai muuta soveltuvaa suklaata
5-6 tl maitoa
nokare voita
n. 1/2 dl manteleita
reilu 1 tl hunajaa
ripaus kanelia

Leikkaa kokonaiset mantelit veitsellä noin kolmeen tai neljään palaan kukin. Pilko suklaa lastuiksi, laita kuumuutta kestävään kulhoon, lisää maito ja nokare voita. Anna odottaa mikrossa sen aikaa kun paahdat mantelit.

Paahda mantelinpaloja kevyesti kuivalla pannulla (kuparipannu on paras), kunnes ne alkavat tuoksua ja saada hiukan väriä. Lisää hunajaa ja karamellisoi mantelit koko ajan sekoittaen, vältä polttamasta niitä. Pistä mikro päälle kun olet lisännyt hunajan manteleihin, reilu minuutti riittää.

Karamellisoi paahdetut mantelit.
Kuparipannu on tässä paras.
Sekoita kuumennettua suklaata kunnes sen rakenne tasoittuu (kuumenna tarvittaessa lisää), lisää kaneli ja mantelit. Tässä täytyy pitää kiirettä, sillä hunaja kovettuu nopeasti. Sekoita hyvin ja laita suklaata silikonimuotteihin teelusikalla. Käytä tarvittaessa apuna toista lusikkaa.

Anna jäähtyä, pistä tarvittaessa vielä jääkaappiin kovettumaan.

Ole varovainen, sillä sekä suklaa että mantelit kuumenevat paljon!

Ei ole silikonimuotteja? Ei hätää, voit käyttää pieniä foliovuokia. Itse teen suklaat kuitenkin ensin silikonivuoissa ja siirrän ne sitten foliovuokiin, jotta ne on mukavampi syödessä irrotella.

Ei ole tähän hätään foliovuokiakaan? Ei huolta taaskaan. Laita suklaaseosta nokareina leivinpaperin päälle, painele vähän ja anna kovettua.

Mitä kuumempi suklaa, sitä nätimmin se asettuu muotteihin. Älä anna suklaan kuitenkaan kiehua. Konvehtien pintaa voi tarvittaessa kaunistella kuumaan veteen kastetulla lusikalla. Kunpa omatkin rypyt siliäisivät yhtä helposti!


P.S. Konvehteja voi tehdä vähän fiinimmin temperoimalla suklaan. Tämä ohje on nyt kuitenkin helppo ja nopea, sopii aloittelijalle. 

P.P.S. Saa näitä tehdä itsellekin.

Siirrä konvehdit muoteista pikkuvuokiin tai laita seos
suoraan vuokiin.
Unikko-servetti Marimekosta, tietenkin. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti