tiistai 16. joulukuuta 2014

Pumpulia ja punaisia sydämiä

Pumpulihiutaleita ikkunassa.
Casa Viva alkaa hiljalleen sonnustautua jouluasuun. Olohuoneen pellonpuoleiseen ikkunaan on lavastettu lumisade, pääoveen ripustettu havukoriste. Tonttuemäntä, tai emäntätonttu, ihan kummin päin vaan, väkersi viikonloppuna viimeiset Suomeen lähteneet lahjat, yhtä lukuun ottamatta. Viime päivien aikana on valmistunut kaulaliinaa ja pipoa, juhlalaukkua ja suklaakonvehteja. Lahjoja on kääräisty joulupaperin sijasta säkkikankaaseen ja muuttokuorman suojapahvien sisältä löytyneeseen punaiseen silkkipaperiin (kiitos, Pegasus Moving!).

Ovikoristeen ainekset haettiin omasta metsästä. Ja vähän naapurinkin. Pinjanoksan seuraksi sidoin siimalla australiapuun vihreitä oksia. Käpyihin kiinnitin kultakiteitä liimalla, pinnalle vielä muutama suihkaus halpaa hiuslakkaa ettei kulta lähde sateen mukana karkuun. No, katsotaan miten käy. Punainen, paljettikoristeinen rusetti koristeen kaulaan ja se on siinä. Ja se on vielä siinä, ovessa, vaikka Isäntä arveli koristeen lähtevän jonkun ohikulkijan matkaan.

Ai miksi ovessa näkyy teippiä? No, kun täällä sataa talvella, sataa kunnolla, ja vesi tunkee sisälle eteisaulaan asti. Ovessa on nyt talvisuojus, sillä käytämme itse aina pihanpuoleisia ovia. 

P.S. Tällä viikolla pistetään vielä papupata porisemaan ja tehdään lisää suklaakonvehteja. Tässähän alkaa hiljalleen tulemaan ihan strömsömäinen olo... 
Viimejouluisessa konvehtirasiassa on nyt kotitekoiset
konvehdit. Säkkikangaskääre on sidottu pellavalangalla,
koristeena pari huopasydäntä. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti