tiistai 23. joulukuuta 2014

Pikajoulusiivo - sillä siisti!

Taas joulupaniikki päällä? Ajatuskin siivoamisesta ahistaa tai vähintään väsyttää? Näin siitä selviät:

Laita itsellesi pieni mukillinen glögiä. Sytytä sohvapöydälle kynttilä, istuudu sohvalle ja siemaise glögiä. Rentoudu. Sulje silmät ja kuvittele mielessäsi puhdas, vastasiivottu koti. Simsalabim! Joulusiivous on tehty!

Joulu on mielessä, ei puhtaaksi puunatuissa komeronnurkissa. Kynttilänvalossa villakoiratkaan eivät räyhää. Ota siis rennosti, joulu tulee stressaamattakin. Siitä voit olla varma!

Punaviiniglögi Casa Vivan tapaan:

Laita kattilaan noin 3 dl punaviiniä (kyykkyviini kelpaa hyvin), kanelitanko, kymmenkunta kokonaista neilikkaa, reiluhkosti kardemummansiemeniä ja sokeria ihan silleen reippaasti, vaikkapa melkein puoli desiä. Kuumenna, anna jäähtyä ja siirrä nättiin karahviin. Jollei ole sellaista, laita lasipurkkiin. Anna maustua seuraavaan päivään jos maltat.

Kun sitten teet glögiä, kuumenna kattilassa taas punaviiniä, lisää glögitiivistettä ja sokeria, kuumenna ja heiluttele kattilaa samalla niin, että sokeri liukenee. Kokeilemalla löydät mieleisesi mittasuhteet. Tarjoile pienistä sydänlaseista. Tai jollei ole sellaisia, toisenlaisista.

Hyvää Joulua!

P.S. Pyhien jälkeen tehdään taas jotain. En vielä tiedä mitä, mutta jotain kivaa kuitenkin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti