perjantai 8. toukokuuta 2015

Jatkoa juutista

Tämä pysyy kuosissa ilman kovetustakin.
Kerroin tammikuussa lampunvarjostimesta, jonka virkkasin juuttilangasta. Kovetin sen halvalla hiuslakalla, ja alussa kaikki ihan hyvin, mutta kuten arvata saattaa täkäläisessä kosteassa ilmastossa, ei se kovin kauaa pysynyt kuosissaan. Varjostin on nyt lommoilla mutta olkoon toistaiseksi. "Ompeluateljeessa" en kattoa kohti kuikuile, siellä on parempaakin tekemistä.

Tein juuttilangasta muutakin. Sen käsinkosketeltavassa karheudessa on jotain kiehtovaa. Virkkasin pienemmän lampunvarjostimen, joka sopisi kolmen sarjana vaikka ruokapöydän yläpuolelle. Tein myös kokeeksi kattausalustan, pienen korin ja loppulangasta vielä lasinalusen.

Niin paljon pidän juutin rosoisuudesta, että ostan sitä varmasti toistekin ja kokeilen jotain uutta.

Ikean lautasella välipalaa: hummusta ja raikasta lähdevettä.
Lautasliina ommeltu entisistä keittiöverhoista. 

Näin teet kattausalustan:

Käytä kaksinkertaista juuttilankaa (tai muuta haluamaasi lankaa) ja ylisuurta koukkua. Kaksinkertaiselle juutille sopisi koukku nro 3,5, mutta kattausalustan virkkasin nro 6 koukulla. Näin lopputuloksesta tulee ilmava.

Virkkaa ketjusilmukoita niin, että saat haluamasi korkuisen alustan. Virkkaa ketjusilmukoihin kiinteät silmukat, ja seuraavilla kierroksilla kiinteät silmukat aina edellisen kierroksen silmukoiden takaosaan. Pinnasta tulee jännästi "solmuileva".

Virkkaa niin pitkälle että saat haluamasi levyisen alustan. Päättele langanpäät ja prässää. Se on siinä.

Työpöydän pikkutavarat pysyvät jemmassa pikkukorissa. Myös se on virkattu silmukoiden takaosiin, mutta pienemmällä koukulla. Sen verran löperö tuli, että seuraavalla kerralla virkkaisin sisään tukilangan.

Lasinalusta takaa sen, ettei teemukista jää jälkeä perittyyn antiikkipöytään.

Jotenkin nämä juutit sopivat vaalean puun kanssa.

P.S. Seuraavaksi "Portugalin Strömsön" käsityöosastolla himoitaan nyöriä ja annetaan purkutuomio. Ihan lähipäivinä.

4 kommenttia :

  1. Mä tykkään kans virkata juutista. Lampunvarjostin onkin hyvä idea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kiva nähdä mitä olet tehnyt :-) Yritin pikapikaa etsiä blogista, muttei osunut silmään. Noita kattausalustoja voisin tehdä lisääkin, ehkä sitten kun ruokapöydän petsipinta saa kyytiä...

      Poista