perjantai 26. kesäkuuta 2015

Keeppi viileisiin iltoihin

Kuten muutama päivä sitten kerroin, kiertelin Suomessa ollessani kirpputoreja ja ostin mm. jättikerän Novitan Varpu-lankaa (katso tästä!). Aloitin neulomaan siitä keeppiä. Se ei valmistunut vielä pitkän kotimatkan aikana siitä yksinkertaisesta syystä, ettei iso kerä mahtunut käsimatkatavaroihin. Niinpä neuloin keepin valmiiksi iltapuhteina kotiin palattuani. Siitä tuli lämmin ja pehmoinen! Kuvaushetkellä oli lämpötila kolmisenkymmentä astetta varjossa, joten kuvat oli napsittava äkkiä ennen kuin Emäntä alkaisi sulaa.

Ruutua ja raitaa... no, ainakin
värisävyt sopivat yhteen. 


Keeppi on neulottu ylhäältä alaspäin. Yläreunaan neuloin ensin kolmisen kerrosta ainaoikeinneuletta. Sen jälkeen lisäsin silmukoita reippaasti tehden ensin yhden kerroksen reikäneuletta ilman silmukoiden yhteenneulomista (reikäneulekerrokseen saa halutessaan pujotettua nyörin), sen jälkeen vielä muutama kerros ihan simppeliä pitsineuletta. Tämän jälkeen lisäsin silmukoita joka kolmannella kerroksella niin, että keeppiin muodostui pystysuuntaan reikäneulerivit. En kuitenkaan lisännyt silmukoita joka reiän kohdalla, vaan 4-8 silmukkaa per reikäneulekerros.

Välillä mittailin langanpätkän ja mittanauhan kanssa, miten keepin levennys eteni.

Langan liukuvärjäys on parhaimmillaan yksinkertaisessa, sileäpintaisessa neuleessa. Lanka oli jonkin verran epätasaista, ja bambupuikoilla sitä oli työläs neuloa. Vaihdoinkin pian metallisiin pyöröpuikkoihin.


Silmukoita olisi voinut lisätä enemmänkin, niin keeppi yltäisi edestä enemmän kiinni. Toisaalta, nyt keeppi lämmittää hartioita niin kuin sen pitääkin, mutta käsillä on tilaa liikkua ja työskennellä - vaikkapa neuloa!

Etureunat on huoliteltu seitsemän silmukan ainaoikeinneuleella siten, että silmukat on neulottu takareunoistaan.

Alareuna on huoliteltu muutamalla ainaoikein neulotulla kerroksella. Niin pitkälle kuin lankaa riitti. Koko 200 g kerä meni ja riitti tähän keeppiin.

Alareunaan olisi toki voinut neuloa pitsiäkin, mutta, noh, totta puhuen en jaksanut alkaa väkertämään tätä tämän enempää. Tehdään pitsiä joskus toiste vähän sileämmästä langasta. Varmaa on, että tämä keeppi ei jää ainoakseni!


Keeppi suljetaan kolmella napilla. En muistanut tehdä enempää napinreikiä... Kun nappilaatikosta ei löytynyt kolmea keeppiin sopivaa samanlaista nappia, laitoin kolme erilaista. Käyhän se näinkin!


P.S. Jo pitkään koukkuamani kesäkassi on vihdoin loppusuoralla. Siitä tarkemmin tuonnempana.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti