keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Levottomat jalat Travelling feet -tohveleissa

Kuten tuli jo mainittua, olin pienellä Espanjan kierroksella. Tarkoitus oli tehdä matkalle mukaan kevyet tohvelit, mutta aika loppui kesken, tai pikemminkin usko sen riittävyyteen. Nimittäin kun matkan jälkeen kävin hommaan käsiksi, ei siinä kauaa nokka tuhissut.

Kaavoja minulla ei tietenkään ollut, joten käytin mallina vanhaa tohvelia. Piirsin sen ääriviivat huopakankaaseen ja leikkasin siitä kaksinkertaiset palat sekä vielä sisäpohjat fleecekankaasta. Päällisosaan tarvittavan leveyden mittasin omasta jalkapöydästä ja leikkasin läpyskät 2xfleecestä ja väliin tueksi huopakangasta.Etureunaan tikkasin koristeompeleen. Sitten harsin palat yhteen. Alkaa jo näyttää tohveleilta!

Seuraavaksi ompelin suoran ompeleen puolen sentin päähän reunasta. Huopa ja fleece eivät kaipaa huolittelua. Siistin reunat vielä saksilla.
Tuli ihan sopivat! Olin itsekin yllättynyt.

Tähän saakka tohvelit voisi tehdä vaikka ilman ompelukonetta, huolellisesti käsin tikaten.

Mutta reunat tursottivat vähän ikävästi. Päätin ommella reunaan sittenkin siksakin.
Räsymatto mummolasta. 
Ihan hyvät ekoiksi ommelluiksi ja ilman ohjetta tehdyiksi tohveleiksi. Nyt on sitten vain yksi ongelma: pitäisi päästä uudestaan matkalle, että tohvelit pääsisivät käyttöön. Pesuakin pitää testata jossain vaiheessa.

Katso täältä mitä muita tohveleita olen tehnyt.


P.S. Puutarhan puolella tapahtuu taas - mm. myyrä siellä mellastaa ja sinne on ilmestynyt saari. Mistä on kyse, siitä lähipäivinä lisää.


2 kommenttia :

  1. Hienosti onnistui, vielä ilman ohjeita. Väri on herkullinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yritän aina omin päin pähkäillä miten tehdä juttuja :-)

      Poista