maanantai 2. toukokuuta 2016

Pannukakku uusin maustein

Joskus tekee mieli pannukakkua. Se on muuten yksi niistä harvoista sanoista, mitä Isäntäkin on oppinut suomeksi! Tällä kertaa tein pannarin kotijuuston herasta (katso kotijuuston ohje täältä) ja ripautin mausteeksi vaniljasokeria ja kookoshiutaleita. Tuli namia. Kannattaa kokeilla!

Pannukakku uusin maustein (pellillinen)

1 l maitoa tai juustoheraa
4-5 munaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
½ dl kookoshiutaleita
2 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
voinokareita

Riko munat kulhoot ja vatkaa rakenne rikki. Lisää maito, suola, sokeri ja vanilliinisokeri, sekoita hyvin. Sekoita leivinjauhe ja kookoshiutaleet vehnäjauhoihin ja lisää jauhot nesteeseen koko ajan vatkaten. Taikinasta pitää tulla paksuhkon puuromaista, ei velliä.

Anna taikinan levätä ainakin vartin verran. Lisää tarvittaessa jauhoja.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille. Vuole pinnalle voinokareita ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja pannari on saanut kuohkeaa korkeutta. Suomalaisilla jauhoilla pannariin muodostuu "kukkuloita", Portugalissa en ole saanut tätä samaa aikaiseksi.

Syö pannari lämpimänä sokerin kera. Hilloja tämä pannari ei kaipaa, sillä makua on muutenkin.

Jos haluat voimakkaamman kookoksen maun, lisää hiutaleiden määrää.

Vinkki: korvaa osa maidosta maitorahkalla. Saat erityisen mehevää pannaria.

P.S. Nyt tuli taas nälkä, ja pannari loppui jo. Mitähän sitä seuraavaksi tekisi...?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti