lauantai 4. huhtikuuta 2015

Piha vai puutarha?

Tästä rimpulasta pitäisi kasvaa vielä upea puu. 
Hehkuttelin joulukuussa pasuunakukkapuullamme (katso tästä!). Ei olisi varmaan pitänyt. Yöpakkaset tulivat ja purivat, polttaen pasuunakukkapuun ja paljon muuta (katso tästä!). Ehkä sen tyveltä vielä ponnistaa uusia versoja, aika näyttää, mutta sitä odotellessa Isäntä istutti uusia pasuunakukkapuita. Katsotaan loppukesästä miten ne ovat kesän aikana kasvaneet.Sain valkoisen, parfyymiltä tuoksuvan goivo-kukan siemeniä ja kylvin ne ruukkuun viime keväänä, laitoin taimet sitten kesällä pitkin pihan laitaa. Talven mittaan ne kasvoivat hitaasti, mutta sinnikkäästi, ja nyt ne palkitsevat odotuksen niin kukinnallaan kuin tuoksullaan. Maljakossakin ne kestävät monta päivää.


Goivot pihalta, kallat pellonlaidalta. 
"Malmequer", vapaasti suomennettuna "Tuskin minua tahtoo". 


Koko talven pihamuurin kulmalla meitä on ilahduttanut yhdenlainen päivänkakkara, malmequer. Kukkia on riittänyt ympäri vuoden, ja nyt kasvi on innostunut oikein urakalla kukkimaan. Vieressä on toisenlainen päivänkakkara, jota olimme jo leikkaamassa pienemmäksi, mutta jääköön vielä näin. Toissakesänä se oli vielä pieni taimenrimpula.

Myös lavandula (yhdenlajinen laventeli) aloittelee kukintaansa. Laventelia haluaisin lisää ja paljon! Yritänkin lisätä sitä pistokkaista. Saas nähdä onnistuuko.

Kukapa ei tällaista pihalleen tahtoisi?

P.S. Täytyy taas lähteä kasvimaalle kuokkimaan. Haimme tänään lisää taimia...

P.P.S. Tykkäämällä Casa Vivasta facebookissa saat uusimmat kuulumiset suoraan uutisvirtaasi.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti