Viime viikolla värjäilin villalankoja muun muassa sahramilla, mutta tämä maailman kallein mauste käy tietenkin myös
ruuanlaittoon. Perinteisestihän sitä käytetään espanjalaisen paellan tai jouluisen
pullan maustamiseen, mutta se sopii erinomaisesti myös kanalle. Sahrami antaa
kalpealle kermakastikkeelle kauniin värin ja ruualle ihanan tuoksun, mausta nyt puhumattakaan.
Hmmm, ruokakuvaus ei ole leipälajini... Hyvää oli kuitenkin. |
Näin valmistuu sahramikana:
3-4 broileirin rintaleikettä
1 prk kevytkermaa
muutama suikale punaista paprikaa
pätkä kesäkurpitsaa suikaloituna
puolikas sipuli suikaleina
3 valkosipulinkynttä silputtuna
vajaa 1 tl jauhettua inkivääriä
pihisti suolaa
ripaus sahramijauhetta
(tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa silputtuna)
Kuumenna oliiviöljy pannulla. Ruskista kana kevyesti
molemmin puolin. Lisää vihannekset, pyörittele niitä
pannulla hetki. Lisää kerma ja mausteet, sekoita hyvin ja hauduta miedolla
lämmöllä kunnes kana on kypsää (n. 10-15 min.). Kääntele välillä. Voit tarkistaa kypsyyden
hammastikulla: kana on kypsää kun pistoreiästä tuleva neste on kirkasta. Jos
neste on punertavaa tai sameaa, jatka kypsennystä. Jos nestettä ei tule, ollaan
jo menossa kuivahkon kanan puolelle.
Kanan kypsyessä keitä
seuralaiseksi riisiä tai pastaa, joko spagettia tai nauhapastaa.
Chilin ystävä voi laittaa myös sitä siinä vaiheessa kun
vihannekset heitetään pannulle.
Mausteinen tarjous: voin välittää espanjalaisvalmisteista sahramia.
Pakkauksessa on 4 kpl 0,4 mg pussia jauhettua sahramia, hinta postituskuluineen
on 6,50. Puolikkaalla pussillisella maustaa em. sahramikanan, kokonaisella
puolen litran pullataikinan. Niin ja pussillisella värjää myös noin 100 g (varmaan enemmänkin) villaa kauniin vaaleankeltaiseksi. Laita viestiä osoitteeseen casavivaportugal.pt@gmail.com tai Casa Vivan facebook-sivun kautta!
P.S. Ensi viikolla vilkaistaan millaisen kesäkodin Isäntä on
rakentanut kanoille.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti