Poikkitaiteellinen asetelma. Tämän parempaan en pysty! |
Viimeviikkoisella torireissulla ostamastani jättipatongista
osa pääsi kuivahtamaan. Mitä kuivahtaneesta leivästä voi tehdä? No, köyhiä
ritareita tietenkin. Nam. En vaan kauppareissulla muistanut ostaa kermavaahtoa
(niin, tunnustan, käytän sprayvaahtoa, koska minä ja Isännän poika olemme
ainoita joille kermavaahto kelpaa). Enkä kyllä mansikkahilloakaan.
Mikä siis neuvoksi? No, käytin niitä aineksia mitä sattui olemaan.
Näin syntyivät portolaiset ritarit.
Valmista portviinipäärynät tämän ohjeen mukaan. Anna
jäähtyä.
Leikkaa kuivahtanut leipä paksuhkoiksi viipaleiksi ja
kastele viipaleet maitoon. Paista voissa molemmin puolin kullanruskeiksi, varo
polttamasta. Asettele lautasille vielä lämpiminä, laita viipaleiden päälle portviinipäärynöitä
ja kylkeen vaniljakastiketta (tai tässä tapauksessa vaniljavanukaspussista
häthätää vispattua kastiketta). Koristeeksi hiukan paahdettua mantelia ja sitruunamelissaa, ja näin on
sunnuntailounaan jälkiruoka valmis.
P.S. Piipahdetaanpa lähipäivinä Portoon. Katsotaan mitä sieltä löytyy!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti