Savikulho Espanjasta, mintunoksa ryytimaasta. |
Hiukoo, hiukoo, mutta ei aina jaksa vääntää voileipää
juuston ja/tai kinkun kanssa? Tekee mieli jotain missä on vähän ytyä? Ja olisi
vielä terveellistäkin?
Ratkaisu on kotitekoinen kikhernetahna, jota jossain päin
maailmaa myös hummukseksi kutsutaan. Nopea ja helppo tehdä, superterveellinen
ja nammmmm miten hyvää! Näin se tehdään Casa Vivan tapaan:
Kikhernetahna
1 pkt esikeitettyjää kikherneitä (portugaliksi grão de bico)
4 valkosipulinkynttä
reilu loraus oliiviöljyä
1 pieni chilipaprika
ripaus suolaa
Hienonna lautaselle kipatut kikherneet (ilman nestettä)
haarukalla. Lisää hienoksi silputtu valkosipuli ja chili, oliiviöljy ja ripaus
suolaa. Tahna saa jäädä hiukan epätasaiseksi. Sekoita hyvin ja siirrä nätimpään astiaan. Arvaa mitä! Se on nyt valmis!
Nauti paahdetun leivän kanssa aamiaiseksi, välipalaksi,
hiukopalaksi, alkupalaksi tai yöpalaksi. Pienet mini tostadat sopivat hyvin herneherkun kanssa.
P.S. Seuraavaksi Casa Vivan keittiössä tehdään ruokaisaa pannukakkua. Sitä ennen Emäntä kehittää kuitenkin ratkaisua virkkuukoukkuviidakkoon...
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti