maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kotona pikku Pariisi

Ostin taannoin metrin pätkän tukevaa Pariisi-aiheista kangasta. Metrillä ei luulisi pitkälle pötkivän, mutta kun pakalla on leveyttä kolme metriä, niin pätkästä saikin jo vaikka mitä…


Ovistoppari

Casa Vivassa tuuletetaan aina kun aurinko paistaa. Täällä läpiveto on hyvä juttu, eikä ristiveto yhtään sen pahempi. Keittiön oven paukahtelut estää ovistoppari. Merimiessäkkimäisen pussukan sisään on piilotettu puoliksi täysi vesikanisteri. Narusta stoppari nostetaan sivuun silloin kun ovi halutaan laittaa kiinni. 


Lankalootat

Isäntä ostaa viiniä usein laatikollisen kerrallaan. Tyhjät laatikot sopivat vaikka lankakeräkokoelman säilytykseen. Laatikosta saa mitat, kulmat ja yläreuna on tikattu päältä. Yläreunaa on käännetty muutaman sentin matkalta sisällepäin ja kiinnitetty se laatikkoon muutamalla tarranauhan pätkällä. Aika helppoo. 
Pussiroskis

Tyhjät muovikassit saa pysymään järjestyksessä! Ikean yksinkertainen roskis sai mittatilauspuvun. Pohjassa mittojen mukaan pyörylä, ja yläosaan on ommeltu "muotolaskoksia" niin että siitä tuli tyköistuva. Yläreuna päärmätty ja siihen pujoteltu kuminauha niin että jää sellainen kädenmentävä aukko. Pussit pysyvät näin kurissa. Tämänkään kanssa ei kauaa nokka tuhissut vaikka nuha olikin!Toilettilaukku

Matka voi suuntautua Pariisiin tai muualle, mutta jokanaisen välttämättömät tarvikkeet kulkevat kevyessä toilettilaukussa. Reissun jälkeen sen voi heittää matkapyykin kanssa pesukoneeseen. Laukku on vuorattu tukevalla puuvillakankaalla, kulmat tikattu. Viimeisenä kiinnitin vetoketjun päälli- ja vuorikankaan väliin. Vähän oli taiteilua sen kanssa, joten ensi kerralla sujuu varmasti jo paremmin.


P.S. Kangasta on jäljellä vielä pikkupala, ja mietinkin nyt mitä siitä vielä keksisi. Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan!2 kommenttia :

  1. Ihanaa kangasta! Ja tosi kivoja ideoita. Saisikohan kangasta vielä? Tulisikohan hullun kalliiksi lähettää palanen. Laitan meiliä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paketti taisi tulla nyt perille :-) Laitahan kuvaa sitten kun olet tehnyt siitä jotain.

      Poista