Tämän ruokaisan pannukakun kehitin ihan vain siksi, että oli hyvä syy tehdä sen kylkiäisenä kuivakakku. Pannari salaatin kera maistuu aina kaikille, ja harvoin jää tähteitä seuraavaksi päiväksi.
Ai niin, Casa Vivassa munat ovat tietysti omien kanojen pullauttamia. Siitä johtuu pannarin kellertävä väri. Portugalissa pannarista tulee aina tasainen. Johtunee jauholaadusta.
Massun täyttävä pannukakku
Pohjataikina:
3 munaa
5 dl maitoa
n. 4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta jauhoihin sekoitettuna
Täyte:
½ pss tuoretta pinaattia
sieniä viipaleina
100 g pekonia suikaleina
1 iso sipuli suikaleina
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1 rkl oliiviöljyä
pippuria
(päälle juustoraastetta)
Sekoita taikinan ainekset ja jätä tekeytymään. Taikina saa olla paksua, jauhojen määrä riippuu niiden laadusta.
Huuhtele pinaatti ja ryöppää se nopeasti. Kaada keitinvesi pois. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa, ruskista pekonisuikaleita kevyesti, lisää loppuvaiheessa sipulisuikaleet ja valkosipuli. Jos käytät tuoreita sieniä, käytä niitäkin pannulla. Jos kuivattuja, liota niitä vedessä ja keitä hetken aikaa mikrossa.
Lisää täytteen ainekset taikinaan. Lisää tarvittaessa jauhoja/maitoa.
Lusikka Hackmannin Karelia-sarjaa, kulho Järvenpäästä Kirpputori Helmestä ja maksoi tasan 0,50 euroa. |
Vinkki: voit laittaa täytteeseen myös suikaloitua paprikaa, fetajuustoa, oliiveja... mitä sattuu jääkaapista löytymään.
Tarjoile salaatin kanssa. Ai kaupan salaatit ovat ikävän nahkeita ja järkyttävän kalliita? Ei hätää, tee salaatti ilman salaattia: silppua paprikaa, tomaattia, sipulia ja persiljaa. Sekoita ja lisää loraus oliiviöljyä, liraus omenaviinietikkaa sekä ripaus suolaa. Sekoita uudestaan, ja se on siinä.
P.S. Kohta kurkistetaan hedelmätarhan puolelle. Kasvimaalla on alkanut tapahtua...
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti