tiistai 31. maaliskuuta 2015

Täys pannukakku

Casa Vivan keittiössä kokataan useimmiten perinteistä portugalilaista kotiruokaa, mutta silloin kun Emäntä saa ängettyä itsensä lieden ääreen on tuloksena yleensä muunneltua suomalaisruokaa.

Tämän ruokaisan pannukakun kehitin ihan vain siksi, että oli hyvä syy tehdä sen kylkiäisenä kuivakakku. Pannari salaatin kera maistuu aina kaikille, ja harvoin jää tähteitä seuraavaksi päiväksi.

Ai niin, Casa Vivassa munat ovat tietysti omien kanojen pullauttamia. Siitä johtuu pannarin kellertävä väri. Portugalissa pannarista tulee aina tasainen. Johtunee jauholaadusta.

Massun täyttävä pannukakku

Pohjataikina:
3 munaa
5 dl maitoa
n. 4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta jauhoihin sekoitettuna

Täyte:
½ pss tuoretta pinaattia
sieniä viipaleina
100 g pekonia suikaleina
1 iso sipuli suikaleina
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1 rkl oliiviöljyä
pippuria
(päälle juustoraastetta)

Sekoita taikinan ainekset ja jätä tekeytymään. Taikina saa olla paksua, jauhojen määrä riippuu niiden laadusta.

Huuhtele pinaatti ja ryöppää se nopeasti. Kaada keitinvesi pois. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa, ruskista pekonisuikaleita kevyesti, lisää loppuvaiheessa sipulisuikaleet ja valkosipuli. Jos käytät tuoreita sieniä, käytä niitäkin pannulla. Jos kuivattuja, liota niitä vedessä ja keitä hetken aikaa mikrossa.

Lisää täytteen ainekset taikinaan. Lisää tarvittaessa jauhoja/maitoa.

Lusikka Hackmannin Karelia-sarjaa, kulho Järvenpäästä
Kirpputori Helmestä ja maksoi tasan 0,50 euroa.
Kaada taikina voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle juustoraastetta (ei välttämätön) ja paista 200 asteessa puolisen tuntia tai kunnes taikina on kypsynyt ja pinta ruskistunut.
Vinkki: voit laittaa täytteeseen myös suikaloitua paprikaa, fetajuustoa, oliiveja... mitä sattuu jääkaapista löytymään.

Tarjoile salaatin kanssa. Ai kaupan salaatit ovat ikävän nahkeita ja järkyttävän kalliita? Ei hätää, tee salaatti ilman salaattia: silppua paprikaa, tomaattia, sipulia ja persiljaa. Sekoita ja lisää loraus oliiviöljyä, liraus omenaviinietikkaa sekä ripaus suolaa. Sekoita uudestaan, ja se on siinä.

P.S. Kohta kurkistetaan hedelmätarhan puolelle. Kasvimaalla on alkanut tapahtua...

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti