Kirsikkatomaatti-pekonipastasta tuli maukas ja nopea illallisruoka. Aineksia ja niiden määrää voi vaihdella sen mukaan mitä on saatavilla.
Tomaattinen ruoka pitää tietenkin valmistaa punaisessa paistinpannussa. |
Näin tehdään kirsikkatomaatti-pekonikastike (2 annosta):
n. 300 g kirsikkatomaatteja
puoli pakettia pekonia suikaleina
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
pätkä kesäkurpitsaa kuutioiksi paloiteltuna
runsas loraus punaviiniä (valkoviinikin käy)
lehtipersiljaa silputtuna
suolaa, mustapippuria
(maun mukaan tuoretta chiliä tai chilipyreetä)
runsas loraus oliiviöljyä
Ruskista pekonisuikaleita oliiviöljyssä. Lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja huuhdellut, kokonaiset kirsikkatomaatit. Pyörittele niitä pannulla hetki ja lisää kunnon loraus punaviiniä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta mielellään kannen alla kunnes tomaatit alkavat muhentua, eli noin 10-15 minuuttia. Koristele persiljasilpulla ja tarjoile keitetyn spagetin kanssa. Siinä se!
P.S. Tulossa mustekalaa pihvitomaattikastikkeessa. Sitä odotellessa kokeile näitä nopeita arkiruokia:
Sahramikana
Ruokaisa pannukakku
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti