Kastanjat menossa uuniin. |
Casa Vivan hedelmätarhan pieni kastanjapuu on aika kitsas hedelmiensä suhteen, joten yleensä ostamme kastanjat torilta tai kaupasta. Ne maksavat, laadusta riippuen, 2,50 e/kilo ja siitä ylöspäin.
Nämä paahtuivat vähän liikaakin. Pitää siis harjoitella lisää, ja sehän sopii! |
Näin paahdetaan kastanjat kotikonstein:
Leikkaa kastanjoiden kuoreen terävällä veitsellä pieni viilto. Se estää kastanjaa "räjähtämästä" kun sisus kuumenee. Laita kastanjat suolapedille uunivuokaan tai -pellille. Kaada päälle vähän vettä, sekoita. Paahda 200-asteisessa uunissa noin tunnin verran. Sekoita ja kääntele välillä.
Kuori lähti helposti. Lautasliina suojaa kättä kuumalta kastanjalta. |
Syö kastanjat kuumina näin: laita kastanja lautasliinan väliin ja murskaa kuori nyrkillä. Irrota kuoret, myös sisempi kuoriosa, syö. Nam! Kastanjoiden maku on makeahko ja suolainen, aavistuksen verran kanelinen. Kastanjoiden kyytipojaksi sopii täyteläinen punaviini.
Kastanja kasvaa piikkipallon sisällä. Pallo putoaa maahan, se tallataan rikki ja kastanja poimitaan talteen. |
P.S. Kastanjoiden kanssa uunissa oli eilen tuoreviikuna-omenapiirakka. Oih tätä makeaa elämää!
Jee. Mä pääsen Portugaliiin lokakuussa!
VastaaPoistaHienoa! Kadunkulmissa paahdetaan silloin kastanjoita, kannattaa maistaa! :-)
Poista