Kastanjat menossa uuniin. |
Casa Vivan hedelmätarhan pieni kastanjapuu on aika kitsas hedelmiensä suhteen, joten yleensä ostamme kastanjat torilta tai kaupasta. Ne maksavat, laadusta riippuen, 2,50 e/kilo ja siitä ylöspäin.
Nämä paahtuivat vähän liikaakin. Pitää siis harjoitella lisää, ja sehän sopii! |
Näin paahdetaan kastanjat kotikonstein:
Leikkaa kastanjoiden kuoreen terävällä veitsellä pieni viilto. Se estää kastanjaa "räjähtämästä" kun sisus kuumenee. Laita kastanjat suolapedille uunivuokaan tai -pellille. Kaada päälle vähän vettä, sekoita. Paahda 200-asteisessa uunissa noin tunnin verran. Sekoita ja kääntele välillä.
Kuori lähti helposti. Lautasliina suojaa kättä kuumalta kastanjalta. |
Syö kastanjat kuumina näin: laita kastanja lautasliinan väliin ja murskaa kuori nyrkillä. Irrota kuoret, myös sisempi kuoriosa, syö. Nam! Kastanjoiden maku on makeahko ja suolainen, aavistuksen verran kanelinen. Kastanjoiden kyytipojaksi sopii täyteläinen punaviini.
![]() |
Kastanja kasvaa piikkipallon sisällä. Pallo putoaa maahan, se tallataan rikki ja kastanja poimitaan talteen. |
P.S. Kastanjoiden kanssa uunissa oli eilen tuoreviikuna-omenapiirakka. Oih tätä makeaa elämää!
Jee. Mä pääsen Portugaliiin lokakuussa!
VastaaPoistaHienoa! Kadunkulmissa paahdetaan silloin kastanjoita, kannattaa maistaa! :-)
Poista