maanantai 7. syyskuuta 2015

Työhuoneeseen uusi hyllykkö ja matto

Kankaat siististi lajiteltuina ja
pinoissa. Alahyllyn kenkä-
laatikoissa ompelu- ja askartelu-
tarvikkeita. Koukuissa roikkuu
Milmanda-laukkuja. 
Tunnustan, olen törkeän onnekas: minulla on yksinomaan käsitöille pyhitetty työhuone. Alun perin sen piti olla myös työhuoneeni kirjoittamista varten, mutta kun nettiyhteys siirrettiin olohuoneeseen, ei sen kattavuus riittänyt talon toisessa päädyssä olevaan työhuoneeseen. Kirjoituspaikkani on nyt yläkerrassa, ja alakerrassa, keittiön vieressä olevassa työhuoneessa on ompelukone aina pöydällä surautteluvalmiina.

Mäntyhyllylle uusi ilme

Kuten kaikilla käsityöhulluilla, myös minulla on ihan kohtuulliset varastot lankoja, kankaita ja muita tarvikkeita jne. Kesällä tilanne riistäytyi hiukan käsistä, ja työhuone toimi lähinnä varastona, jonne survouduin sekaan ompelemaan. Kaksi Ikean Expedit-hyllyä ja sekalainen kokoelma laatikoita ei riittänyt pitämään järjestystä yllä. Päätin pistää huoneen järjestykseen ja pistin saman tien toimeksi. Läheisestä rautakaupasta haettiin mäntypuinen perusvarastohylly (20 e), purkki vaaleaa maalia (10 e) ja suti (1 e ja risat). Isäntä pisti akkuporakoneen ensin latautumaan ja sitten töihin, ja kokosimme hyllyn. Pistin sutien, ja kahdessa päivässä ja kahdella maalauskerralla hylly oli saanut eri ilmeen. Huoneen ja tavaroiden järjestelyyn meni vielä melkein yksi päivä.

Puupinta peittyi kahdella
maalikerroksella.
Maalaistalon ison
katoksen alla on
hyvä maalata. 
Kangaspaloista kevyt matto

Sain täällä asuvalta suomalaisystävältä kassillisen kankaita, joille hänellä ei ollut enää käyttöä. Joukossa oli muutama näytepala ripsikangasta, siis sellaista jota usein näkee esim. kattausalustoissa. Päätin heti, että niistä tulee matto. Sommittelin palat, huolittelin reunat nopealla siksakilla ja ompelin ne yhteen 1,5 cm leveällä saumalla, jotka silitin auki. Maton pohjustin torilta ostetulta (3 e/m) tukevalla huonekalukankaalla, josta käänsin leveät päärmeet päällipuolelle. Kulmiin on ommeltu sisäänvedot. Niiden kohdalleen saamisessa oli suurin työ.

Lattialla näytepaloista ommeltu matto.

Yksi Expedit makoilee lattialla, toinen on pystyssä ikkunaseinällä. Mustissa laatikoissa on lankoja. Lisäksi lankoja löytyy Pariisi-aiheisella kankaalla päällystetyistä viinipullolaatikoista. Katso tästä mitä muuta ompelin Pariisi-kankaasta! Tekisi mieli päällystää nuo mustatkin laatikot. Ne ovat turhan synkeitä nyt.

Tänne paistaa aamuaurinko. 


Työpöytä on kierrätysmateriaaleista: alustana vanha retkipöytä, jonka Isäntä maalasi mustaksi. Kanneksi hän keksi marmorilevyn. Korkeus on minulle juuri passeli. Kankaat leikkaan keittiön isolla pöydällä.

Koukkuihin on ripustettu Milmandan juhlalaukkuja sekä pieniä kangaspusseja, joissa useimmin käytettyjä ompelutarvikkeita: kangassakset, vetoketjut, isot ompelulankakelat jne.

Lopputulokseen olen tyytyväinen, vaikka vähän houkuttelisikin ostaa vielä toinen hylly, jotta saisin nyt lattioilla laatikoissa olevat tyynyt yms. tavarat pois lattialta. Isossa talossa on ihmeen vähän säilytystilaa! Tai sitten meillä on paljon tavaraa...

Matto kuvattuna keittiössä. Olisi kai pitänyt silittää se vielä.


P.S. Maalia jäi jäljelle, ja sillä on nyt maalattu vanha tuoli. Kunhan saan sen istuimen verhoiltua, vilkaistaan sitä tarkemmin.


4 kommenttia :

 1. Sinulla on kyllä siisti työhuone, kun omaani vertaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kuvat on otettu välittömästi järjestelyn jälkeen. Ei tämä kauaa tällaisena pysy, jos itseni tunnen :-)

   Poista
 2. Voi vitsit, sinulla on ompeluhuone, nyt olen niin kade. Olen lukenut tätä satunnaisesti ja nyt vasta huomasin tämän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä on keittiön vieressä oleva pikkuhuone, jos vielä muistat. On kyllä kiva kun kone on käyttövalmiina koko ajan ja kankaat ja langat lähellä. Kirjoituspöytä on nyt yläkerrassa peltomaisemin :-)

   Poista