sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Appelsiini-kookoskeksit

Jokin aika sitten tein sitruuna-kookoskeksejä ja kanelikeksejä (katso ohje tästä!), mutta koska Casa Vivan kaksi appelsiinipuuta pullistelevat nyt kypsiä, oransseja hedelmiä, otetaan niistä makua meheviin kekseihin. Tästä annoksesta tulee tiiviisti aseteltuna pellillinen, ja se riittää meillä viikoksi, jos Isäntä unohtaa niiden olemassaolon. Jos ei unohda, hupenevat keksit parissa päivässä mutta ei se mitään, näitä on nopea tehdä lisää.

Parasta, maun lisäksi, näissä kekseissä on se, ettei taikinan sekoittamiseen tarvita lusikkaa kummempaa työkalua, eikä myöskään taikinan laittamiseen pellille. Helppoa ja nopeaa!


Appelsiini-kookoskeksit (n. 24 kpl)

100 g juoksevaa margariinia
1 muna
½ dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin (luomu) raastettu kuori
½ appelsiinin mehu

Mittaa margariini taikinakulhoon, lisää muna ja sokeri ja raasta joukkoon hyvin pestyn appelsiinin kuori. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää kulhoon appelsiinimehun kanssa. Sekoita nopeasti. Pudottele lusikalla taikinanokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Mitä pidempään paistat, sitä kuivemmat ja rapeammat keksit saat, mutta varo polttamasta.

Siinäpä ne!

P.S. Kilkuttelen nyt puikoilla lämmitintä kolottavalle polvelle. Kunhan se valmistuu, testataan ja katsotaan onko siitä mitään iloa.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti