maanantai 29. helmikuuta 2016

Puolen Tunnin hame

Jos sukkikset ovat takertuvaista
lajia, on alushame kätevä.
Pyöriskelin eräänä päivänä työhuoneessani ja kaivelin kankaita, jotka ovat (yhä!) siististi pinottuna tuunatussa varastohyllyssä (katso tästä!). Mieli teki ommella hurauttaa jotain helppoa ja nopeaa. Käsiin sattui pala punaista fleeceä, joka jo aikoja sitten tuli ostettua jotain tarkoitusta varten, mutta ei koskaan siihen käyttöön päätynyt. Päätin tehdä siitä hameen kotikäyttöön vaihteluksi neulemekoille.

Mittasin ensin lantionympäryksen kietaisemalla kankaan suoraan vyötäisille. Vähän sauma- ja liikkumisvaraa, eikä tarvita edes mittanauhaa. Pituutta halusin polveen saakka + käännösvarat. Pistin leikaten kaksinkerroin taitettua kangasta.

Punaisen neulepuseron neuloin vuosia
sitten Rose Mohairista. Siinä on
pikkaisen kimallusta mukana. 
Ensin ompelin taakse tulevan sauman. Ihan vaan suoraa ommelta, sillä fleece ei hevillä lähde purkautumaan. Sitten taitoin yläreunaan kujan noin 3 cm levyiselle kuminauhalle. Pienelle pätkälle jätin aukkoa kuminauhan pujotusta varten. Eihän minulla tietenkään ollut kotona 3 cm levyistä kuminauhaa. Laitoin kapeamman siihen saakka kun käyn kaupassa.

Lopuksi taitoin alareunaan yksinkertaisen päärmeen ja tikkasin siihen koristeompeleen mustalla langalla. Siitä tuli kiva! Ompelukoneissa on usein monenlaisia koristeompeleita, joita ei koskaan tule käytettyä. Fleecessä (ja villassa) sellainen erottuu kuitenkin kauniisti.

Lehdyköitä helmassa. 
Vielä kuminauha paikoilleen ja hame oli valmis! Se tuli surautettua noin puolessa tunnissa, vaikka välillä kipitin olohuoneessa katsomassa miten Windows 10:n asennus etenee. Siinä nimittäin meni niin kauan, että olisin siinä ajassa ommellut tusinan verran Puolen Tunnin hameita.

P.S. Jemmassa on myös samansävyistä villakangasta, ja siitäkin on tarkoitus ommella hame, ihan muotolaskosten ja vetoketjun kanssa kuitenkin. Kunhan löydän ensin jostain perushameen kaavani...

P.P.S. Huomasin juuri, että on karkauspäivä, joten hamehan tuli kuin tilauksesta, vaikka kangas olikin itse ostettua.


2 kommenttia :

  1. Tosi fiksu oivallus, voi siru voi voi...kun en saa mitään aikaiseksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vain se aloittamisen kynnys mikä on ylitettävä :-)

      Poista