maanantai 15. helmikuuta 2016

Mustasilmäpapu-tonnikalasalaatti (feijão frade com atum)

Portugalissa syödään monenlaisia papuja monella eri tapaa. Pavut ovat oivaa ruokaa; terveellistä, hyvää ja edullista. Yleensä ne ovat lisukkeena muille ruuille tai höysteenä keitossa, mutta mustasilmäpapu-tonnikalasalaatissa pavut ovat kerrankin pääosassa.

Varoitus: tähän voi tulla himo!

Mustasilmäpapu-tonnikalasalaatti (feijão frade com atum)
3-4 annosta

1 iso tlk (800 g) esikeitettyjä mustasilmäpapuja
2 tlk tonnikalaa oliiviöljyssä
2 pientä tai 1 keskikokoinen sipuli silputtuna
muutama oksa persiljaa, miel. sileälehtipersiljaa
loraus oliiviöljyä
Papusalaattia ja pataleipää
liraus omenaviinietikkaa
hiukan suolaa

Valuta pavut ja laita tarjoiluastiaan. Lisää silputut sipuli ja persilja ja tonnikala. Sekoita hyvin ja lisää hiukan suolaa maun mukaan.

Tarjoile sellaisenaan kevyeksi lounaaksi tuoreen leivän kera. Salaatti sopii hyvin myös esim. pinaattilettujen seuraksi. Lisää ruokaisuutta saa keitetyillä kananmunilla.

P.S. Eilen myrskysi hurjasti, mutta tänään aurinko taas paistoi. Kevättä kohti mennään!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti