maanantai 11. heinäkuuta 2016

Lumikki-shaali

Vaikka kesä onkin, syysillat kajastelevat välillä mielessä. Neuloin - en itselle, vaan lahjaksi - yksinkertaisen shaalin pehmeästä vaaleasta villasta, samasta, josta on neulottu Lumikki-sukat ja Lumikki-polvisukat. Mallineule on samaa kuin punaisen pitsineuletakin helmassa, eli ei tarvinnut kauheasti laskeskella silmukoita kun tätä aina iltamyöhällä neuloin. Arvelin, että shaalin saajaa miellyttää eniten yksinkertainen ja graafisen selkeä malli.

Ylä- ja alareunoissa on 4 kerrosta ainaoikein-neuletta, sivuissa 8 silmukan verran ainaoikein-neuletta, mutta neuloen silmukan takaosasta. Joka kerroksen viimeinen silmukka on neulottu nurin ja ensimmäinen nostettu, näin reunasta tulee siisti.


Lopuksi pesin shaalin käsin ja prässäsin sen hyvin kevyesti, ettei pöyheys katoaisi. Lankaa kului noin 400 g, pituutta tuli puolisentoista metriä ja leveyttä ehkä puoli metriä, enpäs tullut tällä kertaa mitanneeksi. Silmukoita oli noin 100 ja puikkokoko 4 mm. Kuukauden myöhäisillat siinä vierähti.Nyt olen lähikaupungin lankakaupasta tyhjentänyt kaikki nämä ihanat, vanhat villalangat. Viimeksi kauppias näytti minulle uusia lankamalleja 100 % villaa. Ei ihan yhtä pehmeitä kuin tämä vanha portugalilainen villalanka, joka ei ehkä kestä konepesua.

Shaalin saaja kertoi, että lahja pääsi heti käyttöön. Suomessa on kuulemma ollut viileää, eikä meilläkään päin iltaisin erityisemmin hikeä pukkaa. Viime kesänä neulottu keeppi on välillä tarpeen.
P.S. Romanttisen kesäjatkiksen viimeinen osa julkaistaan tänään. Aiempiin osiin pääset tästä (viimeisin osa päällimmäisenä, kelaa siis loppuun)!Ei kommentteja :

Lähetä kommentti