keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Sydän nyppylöillä pikkupussukassa

Pitihän minunkin sitten retkahtaa vetoketjullisten pikkupussukoiden virkkaamiseen. Ne ovat kivoja välitöitä siinä välissä kun hakee inspiraatiota isommalle, ja samalla voi käyttää pois jämäkeriä. Muutama pussukka on valmistunut samalla periaatteella kuin ensimmäisenä tekemäni (katso täältä), esittelen niitä toiste. Nyt on kuitenkin pakko näyttää tämä pieni sydänpussukka, sillä tästä tuli aika kiva.

Lankana on 6-säikeisen Liina-kalalangan ja ohuen punaisen virkkauslangan yhdistelmä. Väri on suorastaan sydämellinen, tai johonkin muuhun aikaan vuodesta voisi todeta että jouluinen. Punaista väriä on muuten tosi vaikea toistaa kameralla ja tietokoneella oikean sävyiseksi. Näyttää hailakalta.

3 mm virkkuukoukulla tein ensin 45 ketjusilmukkaa, sitten virkkasin kiinteillä silmukoilla tasona suorakaitaleen muotoisen, 2 cm korkuisen kaistaleen, jonka ympärille aloin virkkaamaan pussukkaa. Ei siis tarvinnut tehdä mitään lisäyksiä päissä.

Nyppysydän on virkattu laidoille pussukan molemmille puolille lopussa olevan kaavion mukaan. Huom. nyppykerrosten väliin on virkattu kerros kiinteitä silmukoita, samoin joka nypyn välissä on kiinteä silmukka. Nypyt tehdään näin: virkkaa edellisen kerroksen kiinteään silmukkaan 4 puolipylvästä, virkkaa työn takapuolelta piilosilmukka ensimmäiseen puolipylvääseen.

Toiseen päätyyn on virkattu pieni nipukka helpottamaan vetoketjun sulkemista. Se on vahvistettu lopuksi kahdella piilosilmukkakerroksella.

Vetoketju on kiinnitetty ensin harsien, sitten käsin ommellen, samoin vuori. Vuorikangas on ystävältä saaduista miestenpaitojen pesupaloista
Punainen ruutu: nyppy, valkoinen ruutu: kiinteä silmukka.
Nypyt tulevat lomittain, nyppykerrosten väliin kerros
kiinteitä silmukoita (ei näy kaaviossa).
eli koepaloista ja on sekä ihanan sileä että koristeellinen.

Vuori kyllä viimeistelee pikkupussukankin, eikä sen ompelu ole kovin hankalaa kunhan vähän harjoittelee. Ja minähän olen harjoitellut, Milmanda-laukuissa nimittäin.

Pussukalla on korkeutta 13,5 ja leveyttä 17,5 cm.

P.S. Mihin sitten seuraavaksi ryhtyisi...?

2 kommenttia :