lauantai 23. tammikuuta 2016

Vanhasta neuleliivista samissukat ja hupirannekkeet

Vaatekaapissani lojui pehmoinen, harmaasävyinen neuleliivi, jolle ei ole ollut käyttöä yli kolmeen vuoteen eli sen jälkeen kun muutin Portugaliin. Muuttokuormaan se kuitenkin pääsi kun en raaskinut pistää sitä kierrätykseen. Langan olen ostanut joskus vuosia sitten muistaakseni Anttilasta, ja se on lämmintä ja pehmoista.

Purin liivin ja päätin heti tehdä itselleni "sohvasukat", toisin sanoen sukat, jotka vetäistään jalkaan illemmalla kun sohva kutsuu. Niiden ei tarvitse kestää kovaa kulutusta.

Sukat valmistuivat parissa illassa kutosen puikoilla, silmukoita oli 4x8. Ihan iisibiisi juttu siis. Lankaa jäi vielä toista kerää. Mitäpä niistä? Päätin tehdä sukat Isännälle, jolle olin lupaillut sukkia jo pidemmän aikaa.

Isännän sukat valmistuivat kolmessa illassa, silmukoita vähän isommalle jalalle tarvittiin 4x10.

Eräänä kylmänä yönä vetäisimme samissukat jalkaan nukkumaan mennessä, mutta niin lämpimät ne ovat, että ne olivat "varisseet" molempien jaloista yön aikana.

Lankaa jäi vielä pari nyssäkkää, ja mietin että mitäpä siitä vielä. Päätin tehdä ranteenlämmittimet, sillä joissakin villatakeissa on niin väljät (tai lyhyet) hihat, että ranteita paleltaa. Pistin siis vielä kilkuttaen 4x6 silmukalla. Nopsa juttu.

Näytin rannekkeita Isännälle. Hän ehdotti, että laitetaan niihin metalliketju, niin saadaanpa lauantai-iltaan uudenlaista kipinää. Totesin siihen, että olisi siinä tapauksessa pitänyt tehdä isommat rannekkeet. Että sopisivat hänen käsiinsä.

Vaikka jäihän tuota lankaa vieläkin... hmmm hmmmm.

Nimesin nämä nyt kuitenkin hupirannekkeiksi, vaikken sitä ketjua laittanutkaan (ainakaan vielä).

P.S. Appelsiinijälkkärit jatkuvat. Nyt on jääkaapissa tekeytymässä appelsiinirahkahyydyke keksimurupohjalla. Kohta maistetaan!


Mitä muuta meillä on kierrätetty tai kunnostettu? Mm. näitä: Pienen puutuolin suuri muodonmuutos


Vintiltä löytynyt pikkupöytä

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti