perjantai 29. tammikuuta 2016

Maljakossa minimerimaailma

Kävimme Isännän kanssa yhtenä iltana kävelyllä merenrannalla. Huomasin hietikolla merisiilin, ouriço do mar, tyhjiä kuoria, vihreitä ja liiloja. Keräsimme ne talteen ja toimme kotiin. Kuoria on jo ennestään sileiden pikkukivien ja simpukankuorien kanssa isossa maljakossa kylpyhuoneessa (katso tästä!), mutta nyt laittelin minikokoisen merimaailman Iittalan maljakkoon, jonka sain äidiltäni vuosia sitten.

Kukkien esillelaittoon maljakko ei sovikaan kovin hyvin, sillä vesitila on pieni, ja on aikamoinen taiteilu siinä, että varren imupään saisi pysymään veden alla. Siksi maljakko onkin ollut tähän asti jemmassa astiakaapissa (katso täältä!). Nyt se pääsi olohuoneen sohvapöydälle, joka on tehty kierrätetyistä materiaaleista (katso täältä!). Sopii hyvin siihen.

Meritähti lepäilee simpukankuoressa.

Toisessa maljakossa on orkideoita, jotka nyt ovat alkaneet kukkia, ja avautumassa olevia kalloja pellonlaidalta. Eipä sitä tämän kummempia kukkia asetelmaan tarvita. Orkidea kestää maljakossa jopa pari viikkoa, kallat vajaan viikon verran.


P.S. Saavuin Suomeen torstaina. Matkalaukkuun ujutin tuomisiksi mm. appelsiineja, kiivejä, lehmän-, vuohen- ja lampaanmaidoista tehtyä juustoa, pari kuumavesipulloa, manteliöljyä, sukkia ja jotain muuta pientä. Paluumatkalla laukkuun mahtuu siis jotain muuta kivaa, mitä, en vielä tiedä. 

Melkein kuin veden alla olisi.

5 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Eivätkä muuten pölyynny niin herkästi kuin päältä avonaisessa maljakossa olevat :-)

   Poista
 2. Hyvä idea ja kaunis asetelma :) Tervetuloa talviseen Suomeen :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea ja kaunis asetelma :) Tervetuloa talviseen Suomeen :)

  VastaaPoista