tiistai 9. helmikuuta 2016

Peruna-punajuurikeitto

Nyt talvella Casa Vivan lounaspöytään katetaan usein kuuma keitto. Se lämmittää koleanakin päivänä, ja antaa puhtia loppupäivään. Keiton kanssa syödään usein leipägrillissä laitettuja juustoleipiä tai tuoreita sämpylöitä.

Yksi suosikeistamme on peruna-punajuurikeitto. Peruna antaa keitolle kuohkeutta ja sakeutta, punajuuri mehevää makua ja väriä. Sakea keitto on maukas ja ruokaisa, eikä kaipaa kovin kummoisia mausteita.

Peruna-punajuurikeitto (3-4 annosta)

n. 5 keskikokoista perunaa (jauhoinen lajike)
2-3 esikeitettyä punajuurta
vettä
suolaa, valkopippuria
koristeluun persiljaa tai lehtiselleriä

tarjolle: smetanaa

Kuori ja viipaloi perunat. Laita ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Vettä saa olla sen verran, että perunat peittyvät hyvin. Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää viipaloidut punajuuret. Keitä vielä pari minuuttia.

Anna keiton jäähtyä hetken aikaa ja soseuta se sitten sauvavatkaimella. Mausta valkopippurilla, tarkista suola. Jos keitto on liian sakeaa sinun makuusi, lisää hiukan kuumaa vettä.

Koristele silputulla persilja- tai lehtisellerillä ja tarjoile smetananokareen ja leivän kera.

P.S. Myös lehtiselleri-perunakeitto on maukas. Ohje löytyy täältä!

2 kommenttia :

  1. Taas on vesi kielellä, soppakuvaa katsellessa! Ehdottomasti tätä pitää keittää. Punajuuri on mun lemppari.
    Meillä syödään nykyään paljon vihanneskeittoja. ei mitään erityistä syytä, ne vaan ovat niin hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään punajuuresta, ja esikeitettynä se on kätevä, sitä voi aina pitää jääkaapissa varalla. Monessa portugalilaisessa kodissa illallinen aloitetaan vihanneskeitolla. Se on hyvää, terveellistä ja edullista :-)

      Poista