Mitä saadaan kun yhdistetään huonokuuloinen lihakauppias,
hiljaa puhuva asiakas ja kova hälinä lihakaupassa? Mamma mian lihapullat,
tietenkin.
Portugalissa marketeissa myytävään jauhelihaan on yleensä
lisätty soijaa ja muuta sälää. Siksi ostan jauhelihat lähikaupungin tutulta
lihakauppiaalta, yleensä kaksi kiloa kerralla, josta osan pakastan.
Viimeksi lihakaupassa oli kova hälinä, ja mietteissäni
mutisin ja pyysin kauppiasta laittamaan lihat kahteen pussiin (em dois sacos). Hän kuitenkin kuuli
minun puhuvan chouriçoista, ja ennen
kuin ehdin sanoa juuta tai jaata, hän jauhoi parit mausteiset makkarat
jauhelihan mukaan.
No, ei se mitään. Lihapullista tuli makoisampia kuin koskaan!
Mamma mia mitkä lihapullat:
1 kg jauhelihaa
1,5 jauhettua chouriço-makkaraa
1 dl korppujauhoa
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä silputtuna
tilkka oliiviöljyä
vajaa 1 tl suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl paprikajauhetta
pippuria maun mukaan
Kuullota sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä. Sekoita
kananmunat, korppujauho ja mausteet keskenään. Anna levätä hetken. Lisää
sipulit ja jauheliha, sekoita oikein hyvin.
Pyörittele taikinasta vedellä kostutetuin käsin (kastele
tarvittaessa uudestaan) tasakokoisia pullia. Voivat olla isoja tai pieniä,
kunhan ovat samankokoisia. Asettele pullat leivinpellille leivinpaperin päälle,
paista 200 asteessa kypsiksi asti. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi
lihapulla.
Tarjoiluvaihtoehto 1: spaghetti ja tomaattikastike (kuvassa)
Tarjoiluvaihtoehto 2: riisi ja metsäsienikastike
P.S. Milloin muuten teit viimeksi hedelmäsalaattia, talven vitamiinipaukkua? Isäntäpä teki yhtenä päivänä ja lorautti sekaan vähän makeaa moscatel-viiniä. Itselleni sekoittelin lisäksi kastikkeen rahkasta ja oman metsän hunajasta. Oli muuten niin hyvää, ettei terveelliseksi uskoisi!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti