tiistai 13. tammikuuta 2015

Mamma mia, mitkä lihapullat!

Mitä saadaan kun yhdistetään huonokuuloinen lihakauppias, hiljaa puhuva asiakas ja kova hälinä lihakaupassa? Mamma mian lihapullat, tietenkin.

Portugalissa marketeissa myytävään jauhelihaan on yleensä lisätty soijaa ja muuta sälää. Siksi ostan jauhelihat lähikaupungin tutulta lihakauppiaalta, yleensä kaksi kiloa kerralla, josta osan pakastan.

Viimeksi lihakaupassa oli kova hälinä, ja mietteissäni mutisin ja pyysin kauppiasta laittamaan lihat kahteen pussiin (em dois sacos). Hän kuitenkin kuuli minun puhuvan chouriçoista, ja ennen kuin ehdin sanoa juuta tai jaata, hän jauhoi parit mausteiset makkarat jauhelihan mukaan.

No, ei se mitään. Lihapullista tuli makoisampia kuin koskaan!

Mamma mia mitkä lihapullat:

1 kg jauhelihaa
1,5 jauhettua chouriço-makkaraa
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoa
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä silputtuna
tilkka oliiviöljyä
vajaa 1 tl suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl paprikajauhetta
pippuria maun mukaan

Kuullota sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä. Sekoita kananmunat, korppujauho ja mausteet keskenään. Anna levätä hetken. Lisää sipulit ja jauheliha, sekoita oikein hyvin.

Pyörittele taikinasta vedellä kostutetuin käsin (kastele tarvittaessa uudestaan) tasakokoisia pullia. Voivat olla isoja tai pieniä, kunhan ovat samankokoisia. Asettele pullat leivinpellille leivinpaperin päälle, paista 200 asteessa kypsiksi asti. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi lihapulla.

Tarjoiluvaihtoehto 1: spaghetti ja tomaattikastike (kuvassa)
Tarjoiluvaihtoehto 2: riisi ja metsäsienikastike

P.S. Milloin muuten teit viimeksi hedelmäsalaattia, talven vitamiinipaukkua? Isäntäpä teki yhtenä päivänä ja lorautti sekaan vähän makeaa moscatel-viiniä. Itselleni sekoittelin lisäksi kastikkeen rahkasta ja oman metsän hunajasta. Oli muuten niin hyvää, ettei terveelliseksi uskoisi!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti