Ravintoympyrän laatija tykkäisi varmaan tästä lautasellisesta. |
Vaikka tuoretta kalaa on meri täynnään ja asumme Atlantin
lähellä, on Casa Vivan pakastimessa myös pakastekalaa. Kaupassa ei käydä joka
päivä, sinne on matkaa. No, kalakauppias kurvaa kyllä talonkulmalle joka päivä,
mutta minä hygieniahullu en halua ostaa kalaa autosta. Ainakaan vielä.
Yhtenä iltana Isäntä loihti lautasillemme seuraavaa:
Pescada cozido com
legumes e molho verde (keitettyä turskaa ja vihanneksia vihreän kastikkeen
kera)
Ainekset:
400 g pakastekalaa (pescada-turskaa tai Suomessa esim.
seitiä)
muutama peruna
1 porkkana
1 sipuli
puolikas keräkaali
pieni kukkakaali
suolaa keittämiseen
+ keitetty kananmuna kullekin ruokailijalle
Molho verde:
4 valkosipulinkynttä silputtuna
4 rkl sileälehtipersiljaa silputtuna
½ dl oliiviöljyä
ripaus suolaa, loraus etikkaa
Kuori perunat ja leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi. Kuori ja
viipaloi porkkana. Kuori sipuli ja leikkaa se isoiksi lohkoiksi. Leikkaa
keräkaali isoiksi paloiksi, paloittele kukkakaali. Laita vihannekset suolalla
maustettuun kiehuvaan veteen.
Vihannesten kiehuessa sekoita molho verden ainekset ja keitä kananmunat. Laiska kokki keittää pestyt
kananmunat samassa kattilassa vihannesten kera. Vähän ahkerampi erikseen. No,
en tiedä liukeneeko kanalamunien leimat keitinveteen. Meillä kun syödään omien
kanojen munia.
Hohtava kananmuna lienee ruoho-maissinjyvädieetin tulosta. |
Kun vihannekset alkavat olla lähes kypsiä, lisää sulatetut pakastekalafileet.
Keitä kypsäksi ja kaada keitinvesi pois, sillä nyt ei tehdä soppaa. Tarjoile molho verden ja keitettyjen kananmunien kanssa.
Vihanneksia voit vaihdella sen mukaan mitä jääkaapista tai
kaupasta löytyy. Sanoisin kuitenkin, että kesäkurpitsa ja munakoiso eivät sovi
tähän ruokaan.
P.S. Molho verde sopii myös
grillatulle kalalle. Minä syön sitä minkä kanssa vaan, aamulla paahdetun
leivänkin päällä jos on illalta jäänyt.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti