perjantai 9. tammikuuta 2015

Tuhti talvinen keitto tähteistä

Ihanat leijonanpääkulhot on ostettu
Rihmankiertämän kirpputorilta Helsingistä.
Joko kokeilit favapapu-chouriço -muhennosta? Jäikö vähän yli? Hyödynnä herkun kaikki maut ja tee tähteistä soppaa.

Näin se käy:

Kuori ja paloittele 3-4 perunaa. Laita ne kiehumaan kevyesti suolattuun veteen. Perunoiden kiehuessa kaiva pakastimesta herneitä, papuja, no mitä vaan, tai vaikka jääkaapista vähän paprikaa ja kesäkurpitsaa. Paloittele ne ja heitä ne perunoiden sekaan kiehumaan hetkeksi. Viipaloi sillä aikaa muutama nakki. Kun perunat ovat kypsiä, kaada enin osa vedestä pois ja lisää kattilaan fava-chouriço -muhennoksen tähteet ja viipaloidut nakit. Seos saa jäädä sakeaksi, niin siitä tulee ruokaisaa. 

Kuumenna kunnolla ja voilá! soppa on valmis, eikä sitä hämmentämään tarvittu montaa kokkia.

Tarjoile tuoreen leivän, mielellään broa-maissileivän, ja viipaloidun chouriçon kera. Näillä eväillä pärjää taas hyvän aikaa.


P.S. Seuraavaksi heitetään pyyhkeet kehiin. Ei kun tikkaille. No, näette sitten. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti